KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Rizoto po římskuKategorie: hlavní jídla![]() • 300 g rýže • 400 g hodně zralých rajčat • 60 g vepřového bůčku • 2 cibule • 30 g sádla • sůl • pepř • cukr • strouhaný sýr Recept rizoto po římsku připravíme takto:
Rajčata ponoříme na 10 sekund do vroucí vody, oloupeme a nakrájíme nedrobno. Cibuli a bůček nakrájíme také nadrobno, osmahneme na sádle, přidáme rajčata, sůl, pepř a dusíme. Až omáčka zhoustne, podle chuti osladíme. Mezitím uvaříme rýži v osolené vodě, měkkou scedíme a necháme dobře odkapat. Rozdělíme ji na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rizoto po římsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Hrášek se šunkou po římsku Kuře po římsku Rizoto houbové Rizoto janovské Rizoto kari s majoránkou Rizoto na pivu Rizoto po milánsku Rizoto s husími drůbky Rizoto s krevetami a paprikou Rizoto s kuřecím masem a zeleninou Rizoto s liškami Rizoto s mořskými plody Rizoto s pórkem a arašídy Rizoto s rajčaty a olivami Rizoto s rybou v rajčatovém protlaku |
|