KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Řízek v bramboráku

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept řízek v bramboráku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové kýty
   • 200 g rostlinného tuku
   • 100 g hladké mouky
   • 6 lžic mléka
   • 5 lžic nastrouhaných brambor
   • 4 ks stroužků česneku
   • 2 vejce
   • majoránka
   • mletý černý pepř
   • sůl
Recept řízek v bramboráku připravíme takto:
Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky. Mírně naklepeme a osolíme. Oloupané brambory jemně nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu, přelijeme horkým mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, mletý černý pepř, majoránku, oloupaný prolisovaný česnek, hladkou mouku a dobře promícháme v hladké těstíčko. Podle potřeby můžeme dosolit. Maso obalíme v těstíčku a na rozpáleném rostinném tuku zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Řízek v bramboráku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Řízek v chlebovém těstě   Řízek z Nivy   Uzená krkovička v bramboráku   Uzená plec v bramboráku   Uzené maso v bramboráku   Zeleninová směs v bramboráku  




©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!