KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Řízek v bramborákuKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 600 g vepřové kýty • 200 g rostlinného tuku • 100 g hladké mouky • 6 lžic mléka • 5 lžic nastrouhaných brambor • 4 ks stroužků česneku • 2 vejce • majoránka • mletý černý pepř • sůl Recept řízek v bramboráku připravíme takto:
Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky. Mírně naklepeme a osolíme. Oloupané brambory jemně nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu, přelijeme horkým mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, mletý černý pepř, majoránku, oloupaný prolisovaný česnek, hladkou mouku a dobře promícháme v hladké těstíčko. Podle potřeby můžeme dosolit. Maso obalíme v těstíčku a na rozpáleném rostinném tuku zvolna smažíme po obou stranách dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Řízek v bramboráku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Řízek v chlebovém těstě Řízek z Nivy Uzená krkovička v bramboráku Uzená plec v bramboráku Uzené maso v bramboráku Zeleninová směs v bramboráku |
|