KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Ragú s klobásou a hráškem

Kategorie: hlavní jídla

Na recept ragú s klobásou a hráškem potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g brambor
   • 2 šunkové klobásy
   • 150 g mraženého hrášku
   • 2 kedlubny
   • 150 ml smetany
   • 50 g másla
   • sůl
   • 50 g hladké mouky
   • mletý bílý pepř
   • na špičku nože muškátového květu
Recept ragú s klobásou a hráškem připravíme takto:
Kedlubny s bramborami oloupeme, opláchneme, nakrájíme na menší kousky, vložíme je do osolené vody a uvaříme do měkka. Pak je scedíme a vývar necháme vychladnout. Z másla a hladké moouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji asi 500 ml vychladeného vývaru a rozšleháme. Vzniklý bešamel asi 15 minut zvolna povaříme. Pak dochutíme mletým bílým pepřem, muškátovým květem, případně soli, zředíme smetanou a znovu přivedeme k varu. Do připravené omáčky vložíme uvařené brambory, kedlubny a mražený hrášek, všechno společně prohřejeme a odstavíme. Klobásy nakrájíme na silnější kolečka a krátce opečeme na teflonové pánvi. Podáváme k zeleninovému ragú.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!