KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Pstruh s petrželovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept pstruh s petrželovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 pstruzi
   • 3 žloutky
   • kořenová zelenina
   • zelená jemně sekaná petržel
   • olej
   • citrón
   • sůl
   • nové koření
Recept pstruh s petrželovou omáčkou připravíme takto:
Nakrájíme kořenovou zeleninu, dáme do litru vody, přidáme nové koření, citrónou šťávu a sůl a povaříme. Vývar necháme na mírném ohni, vložíme pstruhy i s hlavou a zvolna vaříme asi 15 minut. Omáčku připavíme tak, že natvrdo uvařené žloutky rozetřeme a smícháme s citrónou šťávou, pepřem a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninou. Za stálého míchání přikapáváme olej. Pstruhy podáváme s vařenými brambory a zalijeme omáčkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!