KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Pstruh po savojsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept pstruh po savojsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 pstruzi
   • 200 g másla
   • 30 g oleje
   • 500 g čerstvých hub
   • sůl
   • pepř
   • hladká mouka
   • petrželka
   • na omáčku: 1 cibule + 100 g másla
Recept pstruh po savojsku připravíme takto:
Osolené a opepřené pstruhy poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách. Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hub, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželkou a dodusíme do měkka. Houby pak dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení a posypeme jemnou strouhankou. Vše necháme slabě zhnědnout v troubě a podáváme v ohnivzdorné misce. Samostatně podáváme omáčku, kterou připravíme tak, že cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně. Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh po savojsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Pstruh na grilu   Pstruh na grilu II   Pstruh na houbách   Pstruh na hřibech   Pstruh na mandlích   Pstruh na másle   Pstruh na másle a víně   Pstruh na modro   Pstruh na roštu   Pstruh na rozmarýnu   Pstruh na sardeli   Pstruh na slanině   Pstruh na slanině II   Pstruh na smetaně   Pstruh na šalvěji  




©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!