KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Pštrosí maso na kantonský způsob

Kategorie: hlavní jídla

Na recept pštrosí maso na kantonský způsob potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g pštrosího masa (steaky)
   • 1 malá cibule
   • 300 g sterilovaného celeru
   • 1 lžička hladké mouky smíchané s 1 bílkem
   • na omáčku: 2 lžíce vody
   • 2,5 lžíce sójové omáčky
   • 2 lžíce sherry
   • 1 lžíce cukru
   • 1 lžička bramborového škrobu
   • sůl
   • mletý černý
   • pepř
   • špetka glutasolu
   • olej na smažení
Recept pštrosí maso na kantonský způsob připravíme takto:
Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a obalíme v ušlehaném bílku s moukou. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a celer na kostičky. Přísady do omáčky smícháme. Na rozpáleném oleji osmahneme maso tak, aby změnilo barvu (nejméně 20 vteřin). Pak vyndáme. Na druhé pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na prudkém ohni osmahneme cibuli a celer (asi 1 minutu). Pak zalijeme připravenou směsí na omáčku, zamícháme a povaříme. Nakonec přidáme maso, zlehka promícháme a ihned podáváme s celozrnným chlebem nebo bílým pečivem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!