KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Provensálské kotlety

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept provensálské kotlety potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 vepřové kotlety
   • 5 rajčat
   • cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 2 lžíce másla
   • 50 g zelených oliv
   • sůl
   • pepř
   • 6 lístků šalvěje
   • zelená petrželka
Recept provensálské kotlety připravíme takto:
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. V kastrolu rozpustíme lžíci másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek, zpěníme, přidáme rajčata, šalvěj, pepř a sůl, zamícháme a na mírném ohni krátce povaříme. Na druhé lžíci másla na pánvi opečeme kotlety a hotové přendáme na nahřáté talíře. Do pánve vlijeme omáčku z rajčat, přidáme vypeckované olivy a chvilku povaříme. Hotovou omáčkou přelijeme maso a posypeme zelenou petrželkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!