KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Provensálské kotletyKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 4 vepřové kotlety • 5 rajčat • cibule • 2 stroužky česneku • 2 lžíce másla • 50 g zelených oliv • sůl • pepř • 6 lístků šalvěje • zelená petrželka Recept provensálské kotlety připravíme takto:
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. V kastrolu rozpustíme lžíci másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek, zpěníme, přidáme rajčata, šalvěj, pepř a sůl, zamícháme a na mírném ohni krátce povaříme. Na druhé lžíci másla na pánvi opečeme kotlety a hotové přendáme na nahřáté talíře. Do pánve vlijeme omáčku z rajčat, přidáme vypeckované olivy a chvilku povaříme. Hotovou omáčkou přelijeme maso a posypeme zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Provensálské kotlety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Balkánské telecí kotlety Balkánské vepřové kotlety Bramborové kotlety se šunkou Ďábelské kotlety Dušené vepřové kotlety Egyptské jehněčí kotlety Fazolové kotlety Grilované kotlety Bordeaux Irské plněné kotlety Jehněčí kotlety Jehněčí kotlety na bylinkách Jehněčí kotlety po anglicku Jehněčí kotlety po srbsku Jehněčí kotlety se sýrem Jehněčí kotlety se zeleninou |
|