KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Polské rizotoKategorie: hlavní jídla, drůbeží maso![]() • 2 kuřecí prsíčka • 3 sáčky rýže • 3 cibule • 3 červené papriky • 3 zelené papriky • 1 konzerva kukuřice • 1 konzerva červených fazolí • rajčatový protlak • 4 kvašené okurky • 30 dkg žampionů • sůl • pepř • oregano • mletá paprika • 4 stroužky česneku Recept polské rizoto připravíme takto:
Cibuli nakrájíme, osmahneme na pánvi, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme dozlatova. Pak přidáme žampiony nakrájené na plátky a za občasného míchání smažíme. Rýži uvaříme v mírně osolené vodě. V dalším hrnci podusíme papriku nakrájenou na nudličky, podle potřeby podléváme vodou. Rajčatový protlak smícháme s vodou a přidáme do hrnce. Fazole scedíme, okurky nakrájíme na tlustší kolečka, česnek rozdrtíme a přidáme k zelenině a dusíme asi 15 až 20 minut. Nakonec přidáme kukuřici. Rýži, maso a dušenou zeleninu dobře promícháme, ochutíme pepřem, oreganem a mletou paprikou a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polské rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Benátské rizoto Dýňové rizoto Houbové rizoto Houbové rizoto s cuketami Hříbkové rizoto Chřestové rizoto Italské rizoto s čekankou Jadranské rizoto Jahodové rizoto Jamajské rizoto Janovské rizoto Japonské rizoto Kalábrijské rizoto Kari rizoto se sojovými kostkami Králičí rizoto |
|