KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Polské rizoto

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Na recept polské rizoto potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kuřecí prsíčka
   • 3 sáčky rýže
   • 3 cibule
   • 3 červené papriky
   • 3 zelené papriky
   • 1 konzerva kukuřice
   • 1 konzerva červených fazolí
   • rajčatový protlak
   • 4 kvašené okurky
   • 30 dkg žampionů
   • sůl
   • pepř
   • oregano
   • mletá paprika
   • 4 stroužky česneku
Recept polské rizoto připravíme takto:
Cibuli nakrájíme, osmahneme na pánvi, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme dozlatova. Pak přidáme žampiony nakrájené na plátky a za občasného míchání smažíme. Rýži uvaříme v mírně osolené vodě. V dalším hrnci podusíme papriku nakrájenou na nudličky, podle potřeby podléváme vodou. Rajčatový protlak smícháme s vodou a přidáme do hrnce. Fazole scedíme, okurky nakrájíme na tlustší kolečka, česnek rozdrtíme a přidáme k zelenině a dusíme asi 15 až 20 minut. Nakonec přidáme kukuřici. Rýži, maso a dušenou zeleninu dobře promícháme, ochutíme pepřem, oreganem a mletou paprikou a podáváme.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!