KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Plněný vepřový řízek II

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept plněný vepřový řízek potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 vepřové plátky
   • máslo
   • 80 g šunky vcelku
   • 80 g sterilovaného hrášku
   • 3 vejce
   • 3 lžíce celozrnné pšeničné mouky
   • strouhanka
   • bylinková sůl,olej
Recept plněný vepřový řízek připravíme takto:
Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme sterilovaný hrášek bez nálevu, 1 vejce a za stálého míchání necháme ztuhnout. Směs ochutíme bylinkovou solí. Vepřové řízky důkladně rozklepeme, posolíme a do jejich střední části naneseme na ně připravenou směs. Řízky přeložíme napůl, okraje sklepneme paličkou a spíchneme párátky. Řízky obalíme postupně v celozrnné mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Osmažíme je na oleji na mírnějším ohni po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a se salátem z čerstvé zeleniny.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!