KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Plněný vepřový bůček

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept plněný vepřový bůček potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kg vepřového bůčku
   • sůl
   • kmín
   • česnek
   • na nádivku: 300 g mletého vepřového masa + 100 g slaniny + 100 g šunky + 4 vejce + pažitka + 2 housky + 1 šálek mléka + 2 lžíce zmrazeného hrášku s mrkví + špetka muškátového květu + pepř + sůl
Recept plněný vepřový bůček připravíme takto:
Bůček omyjeme, osušíme a prořízneme v něm opatrně otvor tak, aby ostatní maso zůstalo neporušené a náplň nevytékala. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme uzeninu, osmahneme, vyklepneme 2 vejce a necháme je ztuhnout. Smaženici zamícháme do umletého vepřového masa, přidáme housky předem namočené do mléka, 2 syrová vejce, zeleninu, koření a sůl, dobře promícháme a nádivkou naplníme otvor v bůčku. Potom ho zašijeme nebo dobře spíchneme jehlicemi, aby náplň nemohla vytékat. Naplněný bůček vložíme na pekáč, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití a přelití vypečenou šťávou asi 2 hodiny v horké troubě. Po vyjmutí z trouby maso kolem kostí nařízneme a kosti lehce vyjmeme. Dozlatova upečený bůček necháme pořádně vychladnout a krájíme na plátky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!