KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Plněné zelí v římském hrnci

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept plněné zelí v římském hrnci potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg kysaného zelí
   • 50 dkg mletého plecka
   • kousek uzené klobásy
   • 10 dkg rýže
   • 10 plátků uzené šunky
   • 10 listů hlávkového zelí
   • 1 cibule
   • 1 česnek
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 2 lžíce mleté červené papriky
   • 1 lžička soli
   • čtvrt lžičky mletého pepře
   • špetka muškátového oříšku
   • 3 bobkové listy
Recept plněné zelí v římském hrnci připravíme takto:
Římský hrnec namočíme do vody alespoň na 30 minut. Listy hlávkového zelí spaříme horkou vodou a necháme odstát, aby změkly. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Na dno římského hrnce dáme 1/3 kysaného zelí a na něj rozložíme polovinu plátků šunky. K mletému masu přidáme umytou rýži, cibuli, rozmačkaný česnek, 1 rovnou lžíci mleté papriky a 1 rovnou lžíci hladké mouky, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Listy hlávkového zelí scedíme, do každého volně zabalíme kuličku masové směsi a naklademe do hrnce na šunkový základ. Posypeme polovinou zbylé mouky a papriky a dochutíme malým množstvím muškátového oříšku. Přikryjeme druhou třetinou kysaného zelí a postup ještě jednou zopakujeme. rozložíme aj nakrájanú klobásu a bobkový list. Navrch dáme poslední třetinu kysaného zelí a vodou tak, aby i zelí navrchu bylo ponořené. Římský hrnec přikryjeme, vložíme do studené trouby a zapneme ji. Pečeme při teplotě 180°C asi 2 hodiny, potom troubu vypneme a zelí necháme odpočinout alespoň půl hodiny. Podáváme s kysanou smetanou a čerstvým chlebem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!