KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Plněné vinné listyKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 12-16 mladých vinných listů • 1 malá cibule • hladká mouka • 2 lžíce oleje • 1 lžíce másla • vývar • na náplň: 400 g mletého vepřového masa + 50 g uzeného masa + 1 vejce + 1 houska + trocha smetany + směs čerstvých bylinek Recept plněné vinné listy připravíme takto:
Náplň připravíme tak, že mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, housku namočenou ve smetaně a nakrájené uzené maso, osolíme, přidáme nasekané bylinky a řádně promícháme. Vinné listy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a pak spaříme v horké vodě. Pak je rozložíme, na každý list dáme trochu masové směsi, listy zabalíme, spíchneme párátky a zlehka obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, na ní položíme vinné listy a opečeme ze všech stran. Pak podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněné vinné listy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Kapustové listy plněné rýží Plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím Plněné cibule Plněné cukety Plněné papriky na másle Plněné papriky s rajskou omáčkou Plněné papriky v římském hrnci Plněné přírodní řízky Plněné šunkové řízky Plněné tvarohové knedlíky Plněné vepřové řízky Plněné vepřové žebro Plněné zapečené brambory Plněné zapečené klobásy Plněné zelí po maďarsku |
|