KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Plněné cibule

Kategorie: hlavní jídla

Na recept plněné cibule potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,75 g kachního sádla
   • 1 česnek
   • bobkový list
   • tymián
   • zelená petržel
   • pár kuliček černého pepře
   • 4 velké cibule
   • sůl
   • pepř
   • 1 l vody
   • na náplň: 200 g kuřecích jater + 100 g hub (lišky nebo žampiony) + 100 g vařených fazolí + 50 g pistácií + olivový olej + 1 lžíce másla + tymián + 1 l kuřecího vývaru
   • na omáčku: 1 mrkev + kousek řapíkatého celeru + 1 cibule + 3 stroužky česneku + 2 větvičky rozmarýnu + hrst namočených bílých fazolí + máslo + kuřecí vývar
Recept plněné cibule připravíme takto:
V kastrolu smícháme kachní sádlo, vyloupaný česnek, bobkový list, tymián, zelenou petržel, pár kuliček černého pepře a 4 velké cibule, mírně osolíme a opepříme, zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. Jakmile cibule změkne, vyndáme ji, odřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužinu. Na olivovém oleji orestujeme kuřecí játra, odložíme je stranou a na pánvi osmahne houby doměkka. Pak přidáme vařené fazole, pistácie, dužinu z cibule, lžíci másla, tymián a litr kuřecího vývaru a vaříme. Až omáčka zhoustne, vsypeme pokrájená játra a dochutíme solí a pepřem. Touto směsí naplníme cibule a krátce zapečeme v troubě. Mrkev, kousek řapíkatého celeru, nakrájenou cibuli, česnek a větvičky rozmarýnu orestujeme, přidáme hrst namočených bílých fazolí, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Omáčku rozmixujeme, přecedíme, zašleháme do ní máslo a podle potřeby rozředíme kuřecím vývarem. Nakonec ji vyšleháme do pěny. Do hlubokého talíře naservírujeme cibulovou marmeládu, navrch položíme plněnou cibuli, přelijeme šťávou a dokola nalijeme fazolovou omáčku.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!