KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Pikantní vepřová játra

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Na recept pikantní vepřová játra potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřových jater
   • 4 plátky slaniny
   • 2 lžíce rostlinného oleje
   • sůl
   • pepř
   • cibule
   • 1 lžička hladké mouky
Recept pikantní vepřová játra připravíme takto:
Játra důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány, nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme a podle chuti opepříme. Na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme plátky jater. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a okraje zhruba do půlky nařízneme. Jednotlivé plátky pak stočíme do hřebínků, které také prudce opečeme. Hotová játra i slaninu vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a necháme zesklovatět ve zbylé šťávě. Pak je vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, zalijeme troškou vody, rozmícháme a chvíli povaříme. Porce jater na talíři osolíme, ozdobíme kolečky osmahnuté cibule a opečenou slaninou a podáváme s různě upravenými brambory.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!