KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Pikantní kachna s rebarborouKategorie: hlavní jídla, drůbeží maso![]() • 2 kachní prsa • 2 lžíce čínského koření pěti vůní v prášku • 30 g másla • 350 g rebarbory • 4 lžíce červeného vinného octa • 4 lžíce krupicového cukru • 1 hvězdička badyánu Recept pikantní kachna s rebarborou připravíme takto:
Kůži kachny nařízneme křížem krážem, do zářezů vetřeme koření, dáme na rozehřátou pánev kůží dolů a při střední teplotě opékáme 4–5 minut (dokud nezačne z kůže vytékat tuk). Potom obrátíme a pečeme dalších 3–5 minut (podle toho, jak chceme mít maso propečené). Pak odstavíme z plotny. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a nakrájenou rebarboru a vaříme asi 1 minutu. Potom přidáme ocet, cukr a badyán, přivedeme k mírnému varu a vaříme, dokud nebude rebarbora měkká. Dochutíme dle libosti. Kachní prsa nakrájíme na plátky a hned podáváme s rebarborovou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní kachna s rebarborou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Barmská kachna Česneková kachna Divoká kachna na smetaně Křupavá kachna Pečená divoká kachna Pečená kachna Pečená kachna na černém pivu Pečená kachna s červeným zelím Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s višňovou omáčkou Pikantní biftek Pikantní drůbeží játra v alobalu Pikantní fazolový guláš Pikantní fazolový hrnec Pikantní guláš na žampionech |
|