KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Perlička s chřestovou nádivkou

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Na recept perlička s chřestovou nádivkou potřebujeme tyto suroviny:

   • očištěná perlička (cca 1,2 kg)
   • 100 g slaniny
   • 1 cibule
   • sůl
   • 3 bobkové listy
   • 5 kuliček nového koření
   • 5 kuliček jalovce
   • kousek másla
   • na nádivku: 6 bílých chřestů + 100 g slaniny + 2 housky namočené v mléce a vymačkané + 1 vejce + kousek másla + 1 stroužek česneku + čerstvá petrželka
Recept perlička s chřestovou nádivkou připravíme takto:
Perličku zvenku i zevnitř osolíme. Na nádivku smícháme namočenou housku s máslem, vejcem, petrželkou a orestovanou slaninou s nakrájeným oloupaným syrovým chřestem. Dochutíme solí. Nádivkou naplníme břišní dutinu perličky, otvor spíchneme nebo zašijeme a nohy svážeme provázkem. V pekáči připravíme základ: na másle orestujeme současně nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou a veškerým kořením. Na tento základ položíme perličku, trochu podlijeme, přiklopíme a na 45 minut vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pak poklici sejmeme a dopečeme kůrčičku. Během pečení poléváme výpekem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!