KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Perlička s chřestovou nádivkouKategorie: hlavní jídla, drůbeží maso![]() • očištěná perlička (cca 1,2 kg) • 100 g slaniny • 1 cibule • sůl • 3 bobkové listy • 5 kuliček nového koření • 5 kuliček jalovce • kousek másla • na nádivku: 6 bílých chřestů + 100 g slaniny + 2 housky namočené v mléce a vymačkané + 1 vejce + kousek másla + 1 stroužek česneku + čerstvá petrželka Recept perlička s chřestovou nádivkou připravíme takto:
Perličku zvenku i zevnitř osolíme. Na nádivku smícháme namočenou housku s máslem, vejcem, petrželkou a orestovanou slaninou s nakrájeným oloupaným syrovým chřestem. Dochutíme solí. Nádivkou naplníme břišní dutinu perličky, otvor spíchneme nebo zašijeme a nohy svážeme provázkem. V pekáči připravíme základ: na másle orestujeme současně nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou a veškerým kořením. Na tento základ položíme perličku, trochu podlijeme, přiklopíme a na 45 minut vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pak poklici sejmeme a dopečeme kůrčičku. Během pečení poléváme výpekem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Perlička s chřestovou nádivkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Finská pečená štika s rýžovou nádivkou Kachna na pivu s nádivkou Králík pečený s nádivkou Králík s nádivkou Kuře s kopřivovou nádivkou Kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou Pečené kuře s nádivkou Velikonoční kuře s nádivkou Vepřový bůček s nádivkou |
|