KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Pečený králík na víně

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Na recept pečený králík na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • zadní králičí maso
   • uzená slanina
   • máslo
   • sardelová pasta
   • mletý pepř
   • červené víno
   • sůl
   • hladká mouka
Recept pečený králík na víně připravíme takto:
Zadní část králíka očistíme, odblaníme, omyjeme a proložíme nudličkami slaniny. Rozmícháme máslo se sardelovou pastou, mletým pepřem, natřeme jím králíka zvenku i zevnitř a osolíme. Dáme na pekáč, podlijeme červeným vínem, vodou a pečeme v troubě. Během pečení podléváme zbytkem vína. Upečeného králíka vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme vlažnou vodou, přidáme kousek másla a necháme vařit. Potom přecedíme, krátce povaříme a vložíme králíka zpět.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!