KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Pečený králík na víněKategorie: hlavní jídla, králičí maso![]() • zadní králičí maso • uzená slanina • máslo • sardelová pasta • mletý pepř • červené víno • sůl • hladká mouka Recept pečený králík na víně připravíme takto:
Zadní část králíka očistíme, odblaníme, omyjeme a proložíme nudličkami slaniny. Rozmícháme máslo se sardelovou pastou, mletým pepřem, natřeme jím králíka zvenku i zevnitř a osolíme. Dáme na pekáč, podlijeme červeným vínem, vodou a pečeme v troubě. Během pečení podléváme zbytkem vína. Upečeného králíka vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme vlažnou vodou, přidáme kousek másla a necháme vařit. Potom přecedíme, krátce povaříme a vložíme králíka zpět. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený králík na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bedly na víně Birminghamský smažený králík Bůčková roláda s králíkem Čočka na víně Ďábelský králík Drůbeží játra na víně Dušená koroptev na víně Dušená krůta na víně Dušené hovězí na víně Dušený králík Dušený králík na šípkách Dušený králík s křenem Hovězí guláš na víně Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré Hovězí na česneku a víně |
|