KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Pečená vepřová panenkaKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 500 g vepřové panenky • sůl • pepř • 30 g slaniny • 30 g másla • 100 g kořenové zeleniny • 150 ml zakysané smetany • 15 g mouky Recept pečená vepřová panenka připravíme takto:
Panenku osolíme, opepříme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Pak ji položíme do pekáče na nakrájenou na kolečka a osmaženou na másle kořenovou zeleninu a za častého podlévání šťávou a případně vodou upečeme na obou stranách do měkka. Pak šťávu zahustíme zakysanou smetanou s rozmíchanou moukou a v omáčce pečeni povaříme. Pečeni podáváme nakrájenou a politou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená vepřová panenka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Andaluzská vepřová játra Anglická vepřová játra Bavorská vepřová pečeně Bratislavská vepřová směs Burgundská vepřová kýta Grilovaná vepřová játra s pomeranči Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré Grilovaná vepřová žebírka Hamburská vepřová kýta Křupavá vepřová plec Pečená beraní žebra Pečená divoká kachna Pečená dýně Pečená husa Pečená husí játra po maďarsku |
|