KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Pečená husaKategorie: hlavní jídla, drůbeží maso![]() • 1 husa • kmín • sůl Recept pečená husa připravíme takto:
Husu navrch i zevnitř posolíme a necháme odležet. Pak ji položíme na pekáč, podlijeme vodou a posypeme kmínem. Pečeme pomalu v troubě (prsíčky dolů), zpočátku podléváme vypečeným sádlem, později sádlo (bez vody) sléváme naběračkou do nádoby a podléváme horkou vodou. Husu propícháme vidličkou, aby z pod kůže mohlo odtékat sádlo. Velkou husu pečeme velmi zvolna, aby se dobře propekla. Podáváme nejlépe s kynutým nebo bramborovým knedlíkem a zelím a zapíjíme dobrým pivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená husa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Hodovnická husa Martinská husa na česneku Nadívaná husa Nadívaná husa po polsku Pečená beraní žebra Pečená divoká kachna Pečená dýně Pečená husí játra po maďarsku Pečená jehněčí kýta Pečená jehněčí plec Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami Pečená kachna Pečená kachna na černém pivu Pečená kachna s červeným zelím Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou |
|