KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Pečená divoká kachnaKategorie: hlavní jídla, zvěřina![]() • 1 divoká kachna • 100 g slaniny • 60 g másla • 50 g cibule • menší petržel • menší mrkev • sůl • 4 kuličky pepře • 1 jalovec • 2 cm citronové kůry • 1 menší bobkový list • tymián • 10 g mouky • 150 ml zakysané smetany • vývar Recept pečená divoká kachna připravíme takto:
Divokou kachnu oškubeme, vykucháme, omyjeme, osolíme, sešpejlíme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. V pekáči na rozpáleném zbytku na kostičky nakrájené slaniny a másle osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, osmažené zalijeme vývarem, přidáme pepř, jalovec, citronovou kůru, bobkový list a tymián. Pak do pekáče prsíčky dolu položíme divokou kachnu, přikryjeme poklicí a dusíme. Pak ji bez pokličky dopečeme do červena. Upečenou kachnu vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme vývarem a smetanou a povaříme. Před podáváním ještě omáčku přecedíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená divoká kachna nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Barmská kachna Česneková kachna Divoká kachna na smetaně Křupavá kachna Pečená beraní žebra Pečená dýně Pečená husa Pečená husí játra po maďarsku Pečená jehněčí kýta Pečená jehněčí plec Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami Pečená kachna Pečená kachna na černém pivu Pečená kachna s červeným zelím Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou |
|