KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Na recept paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 cibule
   • 2 jablka
   • 2 lžíce másla
   • 100g rozinek
   • 500 g kysaného zelí
   • sůl
   • pepř
   • 75 g piniových oříšků
   • 1 lžíce sezamu
   • 8 paprikových lusků
   • 3 šalotky
   • 125 ml instantního vývaru
   • 100ml zakysané smetany
   • 3 jarní cibulky
Recept paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami připravíme takto:
Cibuli nasekáme nadrobno. Jablka nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme 1 lžíci másla a osmažíme na něm cibuli. Přidáme rozinky a jablka a lehce osmažíme. Vmícháme kysané zelí, osolíme, opepříme a asi 15minut dusíme. Piniové oříšky, případně mandle a sezam opražíme nasucho a přimícháme do zelí. Paprikové lusky odstopkujeme, vykrojíme semeníky, překrojíme je napůl, omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Nákypovou formu vymastíme 1 lžící másla. Půlky paprik naplníme zelnou směsí, dno formy posypeme šalotkami nakrájenými na kroužky, narovnáme plněné papriky, zalijeme vývarem a pečeme asi 30minut. Na každou papriku kápneme trochu zakysané smetany. Jarní cibulky oloupeme, omyjeme, i s natí nakrájíme na kroužky a posypeme jimi upečené plněné papriky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!