KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Opilé fazole s krevetami

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept opilé fazole s krevetami potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g bílých fazolí
   • 200 g loupaných malých krevet
   • 100 g pršutu
   • 1 paprika lusk
   • 2 menší cibule
   • 200 ml bílého suchého vína
   • 2 lžíce olivového oleje
   • provensálské koření
   • rozmarýn
   • 1 stroužek česneku
   • sůl
   • smetana
   • chleba
Recept opilé fazole s krevetami připravíme takto:
24 hodin předem namočíme fazole do půl litru bílého vína a půl litru vody. Na čtvrtky nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji a přidáme na nudličky nakrájený pršut, krevety, papriku a česnek utřený se solí. Lehce podusíme a smícháme s fazolemi uvařenými na měkko. Osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a zalijeme smetanou. Podusíme ještě 5 minut a můžeme podávat.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!