KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Naložený lesnický králík

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Na recept naložený lesnický králík potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 menší králičí zadky i se hřbetem
   • jedlové a jalovcové větvičky
   • 1/2 litru vinného octa
   • 100 g cibule
   • 10 pepřů
   • 1 bobkový list
   • 3 hřebíčky
   • 80 g másla
   • 80 g syrového sádla
   • 20 g mouky
   • sůl
   • vývar
Recept naložený lesnický králík připravíme takto:
Zadky a hřbet králíka očistíme, odblaníme, obložíme jedlovými a jalovcovými větvičkamí, svážeme provázkem a pověsíme na noc na chladné vzdušné místo. Další den větvičky odstraníme, maso očistíme, naložíme na den do vinného octa se solí, nakrájenou cibulí, pepřem, bobkovými listem a několika hřebíčky. Před pečením rozpálíme v pekáči trochu nakrájeného syrového sádla a másla. Pak vyndáme králíka z octa, připadně trochu osolíme, dáme do pekáče a pečeme. Během pečení potíráme králíka octem, ve kterém byl naložen, a podléváme vařící vodou, aby nevyschl. Měkkého králíka vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, rozředíme vývarem a povaříme. Nakrájeného králíka podáváme s procezenou omáčkou a opečenými brambory.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!