KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Naložený lesnický králíkKategorie: hlavní jídla, králičí maso![]() • 2 menší králičí zadky i se hřbetem • jedlové a jalovcové větvičky • 1/2 litru vinného octa • 100 g cibule • 10 pepřů • 1 bobkový list • 3 hřebíčky • 80 g másla • 80 g syrového sádla • 20 g mouky • sůl • vývar Recept naložený lesnický králík připravíme takto:
Zadky a hřbet králíka očistíme, odblaníme, obložíme jedlovými a jalovcovými větvičkamí, svážeme provázkem a pověsíme na noc na chladné vzdušné místo. Další den větvičky odstraníme, maso očistíme, naložíme na den do vinného octa se solí, nakrájenou cibulí, pepřem, bobkovými listem a několika hřebíčky. Před pečením rozpálíme v pekáči trochu nakrájeného syrového sádla a másla. Pak vyndáme králíka z octa, připadně trochu osolíme, dáme do pekáče a pečeme. Během pečení potíráme králíka octem, ve kterém byl naložen, a podléváme vařící vodou, aby nevyschl. Měkkého králíka vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, rozředíme vývarem a povaříme. Nakrájeného králíka podáváme s procezenou omáčkou a opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Naložený lesnický králík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Birminghamský smažený králík Bůčková roláda s králíkem Ďábelský králík Dušený králík Dušený králík na šípkách Dušený králík s křenem Kanadský králík Labužnický králík Moravský králík Myslivecký králík na smetaně Pečený divoký králík Pečený králík na petrželce Pečený králík na víně Pikantní králík Provensálský králík na vejcích |
|