KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Myslivecký guláš

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Na recept myslivecký guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 600g zvěřiny bez kostí (jelen
   • srnec divočák zajíc)
   • 60g slaniny
   • 2-3 menší cibule mletá sladká paprika
   • 2 lžíce rajčatového protlaku
   • mletý pepř kmín
   • sůl majoránka
   • 6-7 středné velkých hříbků
   • vývar podle potřeby
   • 2lžíce hladké mouky
   • "bylinkové" koření (okurky
   • cibule
   • petrželka)
   • 1-2 stroužky česneku
Recept myslivecký guláš připravíme takto:
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme a zpěníme sladkou mletou papriku, vmícháme rajčatový protlak a na kostky nakrájené maso ze zvěřiny, pepř, kmín, sůl a dusíme za občasného podlévání vodou, až je maso napůl měkké. Potom guláš vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a dusíme do měkka. Před dokončením přidáme pokrájené hříbky, jemně nakrájenou bylinkovou směs, utřený česnek a majoránku. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo chléb.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!