KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Myslivecké řízky

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept myslivecké řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • 5 řízků z hovězího plecka (po 120 g každý)
   • 50 g slaniny
   • 50 g mouky
   • 30 g sádla
   • 80 g zeleniny
   • 40 g cibule
   • sůl
   • 1 jalovec
   • 2 nová koření
   • 5 zrnek pepře
   • tymián
   • bobkový list
   • 10 g kaparů
   • 0,5 dcl červeného vína
   • 10 g cukru
   • šťáva z půlky citronu
   • vývar
Recept myslivecké řízky připravíme takto:
Řízky zprudka osmahneme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a koření a chvilku podusíme. Pak přidáme řízky a dusíme (podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem). Až budou řízky měkké, vyndáme je, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a procedíme. Před podáváním přidáme do omáčky kapary, citronovou šťávu, víno a cukr.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!