KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Moravský králík

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Na recept moravský králík potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 větší králík
   • 1 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • 1,5 dcl oleje
   • 1 dcl bílého vína
   • sůl
   • půl lžičky pepře
   • 1 lžička mleté papriky
   • 2 lžíce hořčice
   • 2 lžíce kečupu
Recept moravský králík připravíme takto:
Králíka naporcujeme. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek, směs promícháme, osolíme, vlijeme na připraveného králíka v pekáči, zakryjeme utěrkou a necháme odležet minimálně do druhého dne v chladu. Pak pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Podle potřeby podlijeme maso horkou vodou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!