KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Mleté medailonky na víně

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Na recept mleté medailonky na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g mletého masa (vepřové a hovězí)
   • malý kousek mrkve
   • malý kousek celeru
   • 1 rohlík
   • 1 vejce
   • sůl
   • mletá sladká paprika
   • asi 2 lžíce hladké mouky
   • olej
   • vývar
   • 4 lžíce kečupu
   • 1 dcl vína
   • 2 lžíce rybízového džemu
Recept mleté medailonky na víně připravíme takto:
Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme trochou vody a po prosáknutí nadbytečnou vodu vymačkáme. Přidáme mleté maso, vejce, papriku, sůl, mouku a dobře promícháme. Ze směsi vytvoříme dvanáct kulatých placiček a krátce je opečeme po obou stranách na oleji. Medailonky vyjmeme, na oleji osmahneme mrkev a celer nakrájené na tenké nudličky, zalijeme je trochou vývaru, vínem, přidáme kečup, džem a medailonky a dusíme asi čtvrt hodiny (omáčka má být mírně zahoustlá). Podáváme s různě upravenými brambory.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!