KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Liptovské bramboryKategorie: hlavní jídla![]() • 750 g brambor • 500 g brynzy • 150 g másla • sůl • kmín Recept liptovské brambory připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, pak oloupeme a nakrájíme na plátky. Do sádlem vymazané ohnivzdorné misky poklademe vrstu bramborových plátků, na ně vrstvu brynzy a vrstvy opakujeme, přičemž každou vrstvu posypeme trochou kmínu, osolíme a pokropíme máslem. Poslední vrstvu tvoří bramborové plátky, které také pokropíme ještě máslem. Zapečeme v troubě asi 20 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Liptovské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Alpské brambory Andělské brambory Apoštolské brambory Bavorské brambory Belgické plněné brambory Bengálské brambory Brynzové brambory Dušená kapusta s uzeným masem a brambory Dušené brambory s čerstvými houbami Dušené brambory s kedlubnami Farmářské brambory Francouzské brambory Francouzské brambory s bedlou Francouzské brambory s jedlou bedlou Francouzské brambory s uzeným masem |
|