KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Lín se žampióny

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept lín se žampióny potřebujeme tyto suroviny:

   • lín
   • celer
   • petržel
   • máslo
   • žampióny
   • sůl
   • pepř
   • citrón
   • jíška
   • bílé víno
Recept lín se žampióny připravíme takto:
Staženého lína nakrájíme na menší kousky, kůži a ploutve povaříme ve vodě s celerem a petrželí. Do rendlíku dáme kousek másla, nakrájené žampióny, špetku pepře a šťávu z polovičky citrónu a rybí maso v tom podusíme. Polévku z kůže zahustíme jíškou, zředíme sklenicí bílého vína a povaříme. Maso ze šťávy vyndáme, šťávu smícháme se zasmaženou polévkou, necháme přejít varem a potom omáčku přecedíme na maso rozložené na míse. Ozdobíme plátky citrónu.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!