KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Lín se žampiónyKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • lín • celer • petržel • máslo • žampióny • sůl • pepř • citrón • jíška • bílé víno Recept lín se žampióny připravíme takto:
Staženého lína nakrájíme na menší kousky, kůži a ploutve povaříme ve vodě s celerem a petrželí. Do rendlíku dáme kousek másla, nakrájené žampióny, špetku pepře a šťávu z polovičky citrónu a rybí maso v tom podusíme. Polévku z kůže zahustíme jíškou, zředíme sklenicí bílého vína a povaříme. Maso ze šťávy vyndáme, šťávu smícháme se zasmaženou polévkou, necháme přejít varem a potom omáčku přecedíme na maso rozložené na míse. Ozdobíme plátky citrónu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Lín se žampióny nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Fettuccine se smetanou a žampióny Jehněčí maso se žampióny Kapr na sardeli se žampióny Lín na česneku a paprice Lín s koprovou omáčkou Lín s petrželovou omáčkou Lín se slaninovou omáčkou Lín ve smetanové omáčce Líná bába z kuřecího masa Líná bába z vepřového masa Líni na kmíně Pečené brambory se smetanou a žampióny Placičky se žampióny a květákem Rybí filé se žampióny Sójové ragú se žampióny |
|