KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Lín s koprovou omáčkouKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 600 g línů • 150 g kořenové zeleniny • sůl • 1l vody • 0,5l zakysané smetany • 2 žloutky • 1 lžička škrobu • 2 lžíce sekaného kopru • máslo Recept lín s koprovou omáčkou připravíme takto:
Líny uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou. Uvařené porce línů vyjmeme, pokapeme máslem a držíme v teple. Ve smetaně rozmícháme žloutky, škrob, osolíme a vaříme za stálého míchání ve vodní lázni. Sekaný kopr přidáme těsně před dovařením. Když omáčka začne houstnout, odstavíme ji a dochutíme podle potřeby solí. Při podávání porce lína přeléváme omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Lín s koprovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborové noky s omáčkou ze sýra Brambory s houbovou omáčkou Brambory s ředkvičkovou omáčkou Candát s cibulovou omáčkou Candát s jemnou petrželkovou omáčkou Celer s houbovou omáčkou Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby Dušené kuře s bílou omáčkou Fazolky se smetanovou omáčkou Fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou Fettucine s oříškovou omáčkou Gnocchi s tvarohovou omáčkou Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou Halušky s rajčatovou omáčkou Houbové palačinky se sýrovou omáčkou |
|