KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Kynutý bramborákKategorie: hlavní jídla![]() • 500 g syrových oloupaných brambor • 250 g vařených oloupaných brambor • 250 g polohrubé mouky • sůl • majoránka • pepř • 20 g droždí • 1 vejce • 3 stroužky česneku • mléko • sádlo na smažení Recept kynutý bramborák připravíme takto:
Ze syrových nastrouhaných brambor vymačkáme rukou vodu, přidáme vařené nastrouhané brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, česnek utřený se solí a pepřem, špetku majoránky. Mléka přidáme tolik, aby vzniklo těsto husté jako na lívance. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme tenké placičky a pečeme je na sádlem vymazané pánvi. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kynutý bramborák nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Cuketový bramborák Houbový bramborák Krkonošské sejkory (bramboráky) Krušnohorský bramborák Pečené bramboráky Pivní bramborák s uzeným masem Plněný bramborák Řízek v bramboráku Slezská cmunda ( bramborák ) Uzená krkovička v bramboráku Uzená plec v bramboráku Uzené maso v bramboráku Vegetariánský bramborák Zapečený bramborák se špekáčkem Zeleninová směs v bramboráku |
|