KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Květák s vepřovým masem

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept květák s vepřovým masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g vepřového masa (kýta
   • ramínko
   • libový bůček)
   • 1 květák
   • 2-3 lžíce sójové omáčky
   • 1 lžíce Solamylu
   • 1 bílek
   • 1 lžička drceného kmínu
   • sůl
   • špetka pálivé papriky
   • olej na smažení
   • trocha octa
Recept květák s vepřovým masem připravíme takto:
Na pánvi osmažíme na oleji za stálého míchání květák rozebraný na malé růžičky (hned zpočátku jej osolíme, aby pustil vodu a rychleji změkl) asi 6 minut na prudkém ohni. Na druhé pánvi na oleji rychle osmahneme maso nakrájené na hranolky, které jsme ještě před smažením dali do Solamylu smíchaného s bílkem a trochou vody. Smažíme prudce asi 2 minuty tak, aby hranolky masa se co nejdříve oddělily od sebe. Až maso zbělá, přidáme koření, předsmažený květák a ještě chvíli smažte vše společně. Nakonec květák s vepřovým masem zakápneme octem (množství podle chuti), promícháme a ihned podáváme. Podáváme s rýží, různě upravenými brambory nebo s chlebem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!