KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou

Kategorie: hlavní jídla, velikonoční jídla

Na recept kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kuře
   • sůl
   • 1 lžíce másla
   • na nádivku: 300 g uzeného vepřového masa + 100 g anglické slaniny + 4 vejce + 1 miska nasekaných mladých kopřiv + trochu nasekané petrželky + muškátový oříšek + mletý černý pepř + 1 hrnek mléka + sůl + 4-5 rohlíků + 4 vejce uvařená natvrdo
Recept kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou připravíme takto:
Kopřivy očistíme a natrháme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme v misce nasáknout mlékem. Uzené maso nakrájíme na kostičky, slaninu na plátky a uvařená vejce také na plátky. Do misky s rohlíky přidáme maso, kopřivy, petrželku a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Směs zalijeme 4 rozšlehanými vejci a promícháme. Předehřejeme troubu na 200°C. Kuře omyjeme, osušíme a osolíme, vnitřní dutinu kuřete i prostor pod kůží na prsou naplníme jednou částí nádivky. Dolní otvor zašijeme, nohy kuřete svážeme k sobě a položíme jej do pekáče s máslem a dáme péct. Druhý pekáč vyložíme pečicím papírem, pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny, na to dáme asi polovinou zbylé nádivky, poklademe kolečky uvařených vajec a nakonec zakryjeme zbylou nádivkou. Každou čtvrthodinu kontrolujeme kuře a podléváme vypečenou šťávou (kuře se bude péct asi 30 minut při 200°C, pak zmírníme teplotu na 170°C). Přidáme pekáč s nádivkou a pečeme asi ještě 45 minut. Nádivku je lepší péct zvolna, proto je lepší přidat pekáček do trouby až poté co u kuřete snížíte teplotu. Podáváme s nádivkou nakrájenou na plátky a bramborem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!