KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kuře po slovácku

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Na recept kuře po slovácku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1250 g kuřete
   • 200 g cibule
   • 150 g žampiónů
   • 250 g moravské klobásy
   • 20 g česneku
   • 30 g másla
   • 100 g kečupu
   • 1 dl červeného vína
   • pepř
   • sůl
Recept kuře po slovácku připravíme takto:
Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme, opepříme a pečeme na oleji v troubě po obou stranách do červena. Měkké kuře vyjmeme, do zbylého tuku přidáme máslo, podusíme na něm cibuli krájenou na plátky, na kolečka krájenou klobásu, na plátky krájené žampióny a zastříkneme kečupem. Vše necháme dusit s přidáním třeného česneku a vína. Na talíř se pokládá směs klobás, žampiónů a cibule a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!