KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Kuře po slováckuKategorie: hlavní jídla, drůbeží maso![]() • 1250 g kuřete • 200 g cibule • 150 g žampiónů • 250 g moravské klobásy • 20 g česneku • 30 g másla • 100 g kečupu • 1 dl červeného vína • pepř • sůl Recept kuře po slovácku připravíme takto:
Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme, opepříme a pečeme na oleji v troubě po obou stranách do červena. Měkké kuře vyjmeme, do zbylého tuku přidáme máslo, podusíme na něm cibuli krájenou na plátky, na kolečka krájenou klobásu, na plátky krájené žampióny a zastříkneme kečupem. Vše necháme dusit s přidáním třeného česneku a vína. Na talíř se pokládá směs klobás, žampiónů a cibule a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuře po slovácku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Kuře á la svíčková Kuře ala Marengo Kuře mnoha vůní Kuře na cibuli v římském hrnci Kuře na citrónu Kuře na chilli a bazalce Kuře na kari s ananasem Kuře na kmíně s majoránkou Kuře na kyselém zelí Kuře na lilku Kuře na paprice Kuře na slanině a šalvěji Kuře na víně Kuře na zelenině Kuře na zelí |
|