KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kuře po italsku

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Na recept kuře potalsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kuřecí prsa (asi 300 g)
   • 2 cibule
   • 4 rajčata
   • 1 plechovka bílých fazolí
   • 100 g mozarelly
   • 4 lžíce oleje
   • 1 lžíce octa (lépe kořeněného)
   • sůl
   • pepř
   • 8 lístečků šalvěje (pokud možno čerstvé)
   • 2 lžíce bazalky
Recept kuře potalsku připravíme takto:
Kuřecí prsa nařízneme do hloubky, vložíme plátky mozarelly a lístečky šalvěje, osolíme, opepříme a spojíme například párátkem nebo obvážeme pevně nití. Osmažíme ze všech stran na oleji a na chvíli vyndáme. Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, bílou fazoli a ocet a dusíme přibližně pět minut. Do pekáče vložíme maso, zalijeme ho připravenou omáčkou a zapékáme čtvrt hodiny. Podáváme posypané bazalkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!