KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Křupavá vepřová plec

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept křupavá vepřová plec potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,8 kg vepřové plece
   • 200 g sušených švestek
   • 200 ml jablečného vína
   • 2 lžíce mouky
   • 20 g hnědého cukru
   • 50 ml octa
   • 1/2 skořice
   • 4 kyselá jablka
   • 200 ml vývaru
   • 100 ml smetany
   • 1 lžíce maizeny
   • sůl
   • mletý černý pepř
Recept křupavá vepřová plec připravíme takto:
Švestky namočíme do jablečného vína. Maso umyjeme, osušíme, opepříme a osolíme, kůži nařízneme ostrým nožem, poprášíme moukou, dáme do trouby a pečeme 15 minut při 225°C. Svaříme cukr, ocet, 5 lžic vody a skořici (asi 5 minut). Povrch masa potřeme cukrovým roztokem a necháme péct ješte asi hodinu a občas ho potíráme zbylým cukrovým roztokem. Jablka umyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadřince a dužinu nadrobno nakrájíme. Jablka přidáme ke změklým švestkám, i se šťávou přidáme k masu a pečeme ješte 30 minut. Pak maso a ovoce vyndáme a uchováme v teple, výpek přecedíme, přidáme smetanu a vývar, zahustíme a dochutíme.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!