KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Křupavá vepřová plecKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 1,8 kg vepřové plece • 200 g sušených švestek • 200 ml jablečného vína • 2 lžíce mouky • 20 g hnědého cukru • 50 ml octa • 1/2 skořice • 4 kyselá jablka • 200 ml vývaru • 100 ml smetany • 1 lžíce maizeny • sůl • mletý černý pepř Recept křupavá vepřová plec připravíme takto:
Švestky namočíme do jablečného vína. Maso umyjeme, osušíme, opepříme a osolíme, kůži nařízneme ostrým nožem, poprášíme moukou, dáme do trouby a pečeme 15 minut při 225°C. Svaříme cukr, ocet, 5 lžic vody a skořici (asi 5 minut). Povrch masa potřeme cukrovým roztokem a necháme péct ješte asi hodinu a občas ho potíráme zbylým cukrovým roztokem. Jablka umyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadřince a dužinu nadrobno nakrájíme. Jablka přidáme ke změklým švestkám, i se šťávou přidáme k masu a pečeme ješte 30 minut. Pak maso a ovoce vyndáme a uchováme v teple, výpek přecedíme, přidáme smetanu a vývar, zahustíme a dochutíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Křupavá vepřová plec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Andaluzská vepřová játra Anglická vepřová játra Bavorská vepřová pečeně Bratislavská vepřová směs Burgundská vepřová kýta Dušená hovězí plec na šalotce Grilovaná vepřová játra s pomeranči Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré Grilovaná vepřová žebírka Hamburská vepřová kýta Hovězí plec na červeném víně Jelení plec pečená se šunkou Křupavá kachna Pečená jehněčí plec Pečená vepřová játra s brambory |
|