KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Králík v červeném zelí

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Na recept králík v červeném zelí potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 králičí zadek
   • 20 g slaniny
   • 2 cibule
   • půl hlávky červeného zelí
   • sůl
   • půl lžičky kmínu
   • špetka majoránky
   • ocet
   • kyselé jablko
   • 30 g polohrubé mouky
Recept králík v červeném zelí připravíme takto:
Králíka naporcujeme, sádlo vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmažíme na sádle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme maso, osmažíme, podlijeme vývarem a dusíme 25 minut. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, nahrubo nastrouhané jablko, kmín, ocet a sůl a přikryté dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, zelí zaprášíme moukou a povaříme. Dochutíme solí a octem a králíka vrátíme k zelí a prohřejeme.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!