KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Králík s nádivkouKategorie: hlavní jídla, králičí maso![]() • 1 králík • 400 g slaniny • 1 cibule • 1 lžíce tuku • 300 ml vývaru • 100 ml vína • 4 stroužky česneku • na nádivku: 3 vejce + 3 housky namočené v mléce + 5 dkg másla + zelená petržel + sůl + pepř + muškátový květ Recept králík s nádivkou připravíme takto:
Maso z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na tuku. Pak přidáme nahrubo nakrájenou slaninu, česnek a cibuli. Opečeme tak, aby králík získal zlatohnědou barvu, podlijeme vývarem a vínem a dusíme do změknutí. Nádivku připravíme tak, že smícháme vejce s kouskem másla a přidáme housky rozmočené v mléce, nasekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl. Nádivku rozetřeme do vymazané formy, nahoře potřeme máslem a upečeme dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík s nádivkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Finská pečená štika s rýžovou nádivkou Kachna na pivu s nádivkou Králík dušený se žampiony a brambory Králík na bylinkách Králík na cibuli Králík na černém pivě Králík na česneku Králík na česneku a rozmarýnu Králík na česneku a víně Králík na dijonské hořčici Králík na hořčici Králík na hořčici II Králík na kyselém zelí Králík na paprice Králík na pepři |
|