KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Králík po francouzsku

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Na recept králík po francouzsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 králík
   • 1 kg vepřového bůčku
   • 1/2 kg cibule
   • máslo
   • 6 bobkových listů
   • 8 hřebíčků
   • sůl
   • pepř
Recept králík po francouzsku připravíme takto:
Omytého, naporcovaného králíka osolíme a opepříme, stejně tak bůček nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Připravíme si cibuli, kterou krájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Do hlubšího pekáče položíme na dno plátky bůčku, na ně dáme 3 bobkové listy a 4 hřebíčky. Potom na maso poklademe vrstvu koleček cibule tak, aby úplně zakryly plátky bůčku. Cibuli trochu posolíme a dáme na ni několik plátků másla. Poté položíme do pekáče vrstvu naporcovaného králíka a opět na něj dáme 3 bobkové listy a 4 hřebíčky. Tak jako na bůček, i na králíka poklademe silnější vrstvu cibule, kterou opět přisolíme, přidáme plátky másla a celé podlijeme trochou vody. Pekáč přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péci. Asi po 1 - 1,5 hodině pečení odstraníme pokličku a pečeme bez ní tak dlouho, až vrchní vrstva cibule zezlátne. Nezapomínáme maso občas podlévat.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!