KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Králík načerno

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Na recept králík načerno potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,2 kg králičího masa naporcovaného
   • 150 g cibule
   • 300 g kořenové zeleniny
   • 350 g sušených švestek
   • 350 g perníku na strouhání
   • 300 ml červeného suchého vína
   • 70 g jader vlašských ořechů
   • 70 g rozinek
   • 30 g loupaných mandlí
   • sůl
   • celý pepř
   • bobkový list
   • tymián
   • nové koření
   • jalovec
   • olej
   • voda na podlévání
Recept králík načerno připravíme takto:
Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, omáčku zahustíme perníkem, přilijeme červené víno a krátce povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní nasekané vlašské ořechy, mandle a rozinky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!