KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Králík na papriceKategorie: hlavní jídla, králičí maso![]() • 1 králík • 150 g slaniny • 80 g cibule • 2 rajčata • 1,5 dcl zakysané smetany • sůl • 1 lžička mleté papriky • 40 g mouky Recept králík na paprice připravíme takto:
Králíka dobře očistíme, rozdělíme na díly a osolíme. V hrnci na rozkrájené a rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pak papriku. Pak vložíme připraveného králíka a podusíme. Až se šťáva začne vyvařovat, zaprášíme maso moukou a až mouka zežloutne, zalijeme ji vařící vodou nebo vývarem a králíka podusíme do měkka. Hotové maso vyndáme, do šťávy nalijeme zakysanou smetanu a prolisovaná rajčata a chvíli povaříme. Nakonec vložíme zpět maso a krátce prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na paprice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem Fazole na paprice Hovězí na paprice Hovězí srdce na paprice Husí drůbky na paprice Jehněčí maso na paprice Kapr na paprice Králík dušený se žampiony a brambory Králík na bylinkách Králík na cibuli Králík na černém pivě Králík na česneku Králík na česneku a rozmarýnu Králík na česneku a víně Králík na dijonské hořčici |
|