KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Králík na česneku a víněKategorie: hlavní jídla, králičí maso![]() • 1 kg králičího masa • 250 g špeku • 6 stroužků česneku • 1 větší cibule • 1 hrnek červeného vína • 3 lžíce sádla • mouka • sůl • pepř • citrónová šťáva Recept králík na česneku a víně připravíme takto:
Králíka rozporcujeme a maso ze všech stran potřeme česnekem rozetřeným se solí. Na pekáči rozehřejeme sádlo a rozpustíme špek nakrájený na kostičky. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a maso, zprudka opečeme, podlijeme teplou vodou a přikryté dusíme. Až je maso skoro měkké, přidáváme postupně červené víno a v troubě dopečeme. Po upečení maso vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, rozmixujeme a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme nejlépe s malými bramborovými knedlíčky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na česneku a víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Aljašská treska na česneku Bažant na česneku Bedly na víně Beraní maso na česneku Čočka na víně Drůbeží játra na víně Dušená koroptev na víně Dušená krůta na víně Dušené hovězí na víně Fazolová směs na česneku Houby na česneku Hovězí guláš na víně Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré Hovězí na česneku a víně Hovězí na víně s brusinkami |
|