KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Králík na česneku a víně

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Na recept králík na česneku a víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg králičího masa
   • 250 g špeku
   • 6 stroužků česneku
   • 1 větší cibule
   • 1 hrnek červeného vína
   • 3 lžíce sádla
   • mouka
   • sůl
   • pepř
   • citrónová šťáva
Recept králík na česneku a víně připravíme takto:
Králíka rozporcujeme a maso ze všech stran potřeme česnekem rozetřeným se solí. Na pekáči rozehřejeme sádlo a rozpustíme špek nakrájený na kostičky. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a maso, zprudka opečeme, podlijeme teplou vodou a přikryté dusíme. Až je maso skoro měkké, přidáváme postupně červené víno a v troubě dopečeme. Po upečení maso vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, rozmixujeme a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme nejlépe s malými bramborovými knedlíčky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!