KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Karbanátky plněné žampionyKategorie: hlavní jídla, mleté maso![]() • 500 g míchaného mletého masa • 10 malých žampionů • 2 větší stroužky česneku • 1 lžíce sladké papriky • 1 lžíce sušené majoránky • 1 lžička pepře • sůl • olej • pár snítek čerstvého tymiánu Recept karbanátky plněné žampiony připravíme takto:
Malé žampiony očistíme, nožičky odřízneme těsně u kloboučku. Žampióny osolíme, vložíme na pánev s trochou oleje a lístky tymiánu a opékáme cca 3 minuty. Pak vyjmeme a necháme zchladnout. Mleté maso osolíme, přidáme koření a prolisovaný česnek a řádně promícháme. Ze směsi vytvoříme 10 placiček, na každou položíme jeden žampion, maso kolem něj uzavřeme, v dlaních důkladně přimáčkneme a dáme na půl hodiny uležet do lednice. Pak opečeme na oleji ze všech stran na mírnějším plameni. Karbanátky plněné žampiony podáváme s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Karbanátky plněné žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Baklažány plněné masem Belgické plněné brambory Bramborové knedlíky plněné houbami Brambory plněné mletým hovězím Brambory se slaninou, žampiony a sýrem Cukety plněné kuřecími játry Cukety plněné kuskusem Dušené žampiony s bambusem Francouzské brambory se žampiony Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry Hovězí pečeně se žampiony Hovězí plněné závitky Hovězí ragú na víně se žampiony Hovězí závitky plněné slaninou Irské plněné kotlety |
|