KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Kapusta zapečená s játry a slaninouKategorie: hlavní jídla, vnitřnosti![]() • 1 kapusta • 10 dkg vepřových jater • 5 dkg slaniny • 1 menší cibule • 1 stroužek česneku • sůl • mletý pepř • majoránka • 2 vejce • strouhanka Recept kapusta zapečená s játry a slaninou připravíme takto:
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Slaninu nakrájíme nadrobno, vyškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme. Z kapusty dobře vytlačíme vodu a umeleme ji na strojku střídavě se syrovými játry a slaninou s cibulí, aby se směs promíchala. Přidáme do pěny ušlehaná vejce, koření, se solí utřený česnek a dle potřeby zahustíme strouhankou (směs má být řidší). Zapékací mísu silně vymažeme, vysypeme strouhankou, nalijeme směs a zapečeme asi půl hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapusta zapečená s játry a slaninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bílé fazole se slaninou a vejci Bramboráky se slaninou Bramborové noky s cibulí a slaninou Bramborový guláš se slaninou Brambory se slaninou Brambory se slaninou, žampiony a sýrem Brambory zapečené se slaninou a sýrem Cibule zapečená s balkánským sýrem Cukety plněné kuřecími játry Čočka se slaninou Dušená kukuřice se slaninou Dušená telecí játra se slaninou Dušené fazole se slaninou Fazolový guláš s uzeninou a slaninou Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry |
|