KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kapr v leču

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept kapr v leču potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kapr
   • mletý kmín
   • 100 g anglické slaniny
   • 3 čerstvé papriky (červená
   • zelená
   • žlutá)
   • 200 ml červeného vína
   • 1 konzerva zeleninového leča
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 200 g čerstvých hub
   • směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění
   • v poměru 1:1:1)
   • 2 lžíce medu
   • 50 ml fernetu
   • olej
Recept kapr v leču připravíme takto:
Do hlubokého zapékacího pekáče rozložíme plátky anglické slaniny, posypeme slabší vrstvou nakrájené cibule a čerstvé papriky. Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme mletým kmínem, směsí koření, rozložíme na zeleninu v pekáči a navrch přidáme houby. Pokud je masa více uděláme stejným způsobem další vrstvy. Na houby navrstvíme cibuli, syrovou papriku a posléze též zeleninové lečo. Takto připravený pokrm zalijeme 2dl svařeného červeného vína smíchaného se 2 lžičkami medu a necháme asi 1 hodinu odležet. Pak zalijeme fernetem a v zakrytém pekáči pečeme ve vyhřáté troubě asi 1,5 - 2 hodiny, až se veškerá voda vydusí. Před dokončením vrchní pekáč sundáme a snížíme teplotu. Během pečení s pokrmem nemícháme.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!