KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Kapr po cikánskuKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 6 porcí kapra po 150 g • 100 g cibule • 3 zelené papriky • 120 g žampionů nebo hříbků • 2 stroučky česneku • 3 lžíce rajčatového kečupu • 1 dl červeného vína • sůl • mlétý pepř • hladká mouka • olej na pečení Recept kapr po cikánsku připravíme takto:
Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě dorůžova. Mezitím v kastrolu na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky bez semen, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba, přisolíme a společně vše znovu podusíme. Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citronem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po cikánsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Filé po cikánsku Kapr dušený na pepři a česneku Kapr dušený na pivě Kapr na cibuli Kapr na cikánský způsob Kapr na černo Kapr na černo s mandlemi Kapr na černo se sušeným ovocem Kapr na česneku Kapr na grilu Kapr na hořčici Kapr na houbách Kapr na hříbkách Kapr na modro v aspiku Kapr na paprice |
|