KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kapr nadívaný houbami

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept kapr nadívaný houbami potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kapr (2-3 kg)
   • 0,5 kg čerstvýh hub
   • 1 cibule
   • 3 stroužky česneku
   • půl čajové lžičky mletého pepře
   • polévkovou lžíci majoránky
   • půl lžíce oregána
   • 3 polévkové lžíce strouhanky a 2 - 3 celá vejce
   • 10 dkg slaniny
   • sůl
   • pepř
   • máslo
Recept kapr nadívaný houbami připravíme takto:
Kapra očistíme a vykucháme od hřbetu, abychom dostali uzavřenou břišní dutinu, kterou plníme nádivkou. Kaprovi odřízneme hlavu podél žáber, aby se neotevřela břišní dutina a také aby se nám vešel na pekáč. Hlavu s vyříznutou páteří dáme zvlášť vařit do osolené vody. Z vyjmutých vnitřností odstraníme žluč a střeva. Játra, jikry nebo mlíčí nakrájíme na drobné kousky a přidáme do nádivky. Nádivku si připravíme z hub, které na nakrájené cibuli podusíme, přidáme rozmačkané stroužky česneku, mletý pepř, majoránku, oregáno, strouhanku a vejce. Zvlášť si osmahneme do voskova na kostičky nakrájenou slaninu a tu po zchladnutí přidáme do nádivky. Z uvařené hlavy a páteře obereme maso a přidáme také do nádivky, vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. Vnitřek kapra prosolíme a naplníme nádivkou. Hřbet zašijeme režnou nití a plněného kapra položíme na vymaštěný pekáč máslem, zalijeme vývarem z hlavy a dáme asi na hodinu do trouby péci. Zbytek nádivky zpracujeme do malých karbanátků a obložíme s nimi kapra. Během pečení klademe na kůži kousky másla a poléváme horkým vývarem, aby se vytvořila růžová kůrčička. Neobracíme. Podáváme s brambory a zeleninovou oblohou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!