KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Kapr na špeku po alsaskuKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 1,5 kg kapra • 200 g slaniny • 60 g másla • 2 dcl bílého vína • 2 krajíce tvrdého chleba • sůl • pepř Recept kapr na špeku po alsasku připravíme takto:
Kapra vykucháme a rozdělíme na dvě podélné části. Na dno pekáče rozložíme kousky másla a krajíčky tvrdého chleba. Na ně položíme kůží dolů obě poloviny kapra. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, položíme na rybu, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě, jakmile se máslo začne škvařit, podlijeme ho vínem. Několikrát poléváme vypečenou šťávou a pečeme, dokud maso nezíská zlatavou barvu - asi 40 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na špeku po alsasku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Kapr dušený na pepři a česneku Kapr dušený na pivě Kapr na cibuli Kapr na cikánský způsob Kapr na černo Kapr na černo s mandlemi Kapr na černo se sušeným ovocem Kapr na česneku Kapr na grilu Kapr na hořčici Kapr na houbách Kapr na hříbkách Kapr na modro v aspiku Kapr na paprice Kapr na pivě |
|