KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na špeku po alsasku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept kapr na špeku po alsasku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg kapra
   • 200 g slaniny
   • 60 g másla
   • 2 dcl bílého vína
   • 2 krajíce tvrdého chleba
   • sůl
   • pepř
Recept kapr na špeku po alsasku připravíme takto:
Kapra vykucháme a rozdělíme na dvě podélné části. Na dno pekáče rozložíme kousky másla a krajíčky tvrdého chleba. Na ně položíme kůží dolů obě poloviny kapra. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, položíme na rybu, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě, jakmile se máslo začne škvařit, podlijeme ho vínem. Několikrát poléváme vypečenou šťávou a pečeme, dokud maso nezíská zlatavou barvu - asi 40 minut.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na špeku po alsasku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Kapr dušený na pepři a česneku   Kapr dušený na pivě   Kapr na cibuli   Kapr na cikánský způsob   Kapr na černo   Kapr na černo s mandlemi   Kapr na černo se sušeným ovocem   Kapr na česneku   Kapr na grilu   Kapr na hořčici   Kapr na houbách   Kapr na hříbkách   Kapr na modro v aspiku   Kapr na paprice   Kapr na pivě  




©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!