KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na paprice

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept kapr na paprice potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg podkov z kapra
   • sůl
   • 100 g másla
   • 50 g cibule
   • 1/2 lžičky papriky
   • 1 lžíce rajského protlaku
   • 250 ml vývaru
   • 250 ml zakysané smetany
   • 30 g mouky
Recept kapr na paprice připravíme takto:
Podkovy z kapra osolíme. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, osmažíme ji do růžova, odstavíme, zaprášíme paprikou, přidáme rajský protlak, promícháme a chvilinku podusíme. Pak přilijeme horký vývar, přidáme osoleného kapra a všechno povaříme čtvrt hodiny. Uvařenou rybu vyndáme, šťávu ve které se vařila nalijeme do zakysané smetany s rozmíchanou pečlivě moukou a spolu dobře povaříme.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!