KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na hořčici

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept kapr na hořčici potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce kapra
   • hořčice
   • 1/4 litru muškátového vína
   • 3 rajčata
   • sůl
   • pepř
   • petrželová nať
   • 1/4 litru šlehačky
Recept kapr na hořčici připravíme takto:
Osolené porce kapra potřeme po obou stranách hořčicí, naskládáme vedle sebe na pekáč, podlijeme vínem, narovnáme na ně plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Ke šťávě po pečení přidáme šlehačku, prošleháme, podle potřeby přisolíme a opepříme, uvedeme do varu a dále nevaříme.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!