KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Kapr na hořčiciKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 4 porce kapra • hořčice • 1/4 litru muškátového vína • 3 rajčata • sůl • pepř • petrželová nať • 1/4 litru šlehačky Recept kapr na hořčici připravíme takto:
Osolené porce kapra potřeme po obou stranách hořčicí, naskládáme vedle sebe na pekáč, podlijeme vínem, narovnáme na ně plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Ke šťávě po pečení přidáme šlehačku, prošleháme, podle potřeby přisolíme a opepříme, uvedeme do varu a dále nevaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na hořčici nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Kapr dušený na pepři a česneku Kapr dušený na pivě Kapr na cibuli Kapr na cikánský způsob Kapr na černo Kapr na černo s mandlemi Kapr na černo se sušeným ovocem Kapr na česneku Kapr na grilu Kapr na houbách Kapr na hříbkách Kapr na modro v aspiku Kapr na paprice Kapr na pivě Kapr na pórku |
|